Doğduğu Ocak Köyü'nden, genç yaşında ayrılarak gurbete çıkan Abbas Erturan, bir ömür boyu köyünden uzak kalmasına karşın, yine de orayı unutmayan ve her yönüyle köyüne faydalı olan örnek bir kişiydi. Bu konuda sayılamayacak kadar önemli hizmetleri olmuştur. Köy Kalkındırma Derneği kurucularındandır. Yedi yıl sürekli başkanlığını yaptığı dernek, onun döneminde en parlak çağını yaşamıştı. Köy çeşmesi, su yolları ve çeşme önündeki havuz onun döneminde yapıldı. Daha sonra, yine bu döneme rastlayan yıllar içinde kendi olanaklarıyla, çeşme bitişiğindeki hamamı yaptırdı. Böylece köy sakinlerinin ve köye gelen ziyaretçilerin hizmetine sunulan bu eseriyle, köydeki izini sonsuzlaştırdı. 1958 yılında hizmete giren hamam, o yıllarından bu yana, Abbas Erturan'ın anısını yaşatıyor.
Abbas Erturan'ın köyüne yaptığı yararlı hizmetlerinden biri de, yüz yıllar boyu bir kenarda saklı ve unutulmuş bulunan, Osmanlıca yazılı Hıdır Abdal seceresinin Türkçeye çevirisini yaptırarak gün ışığına çıkarmış olmasıydı.
Yaşamı boyunca ticaretle uğraşmış, özellikle 1950 den sonra kurduğu "Abbas Erturan ve Oğulları Kollektif Şirketi" adlı firma ile tanınmıştı. Ağır başlı davranışı, olgun kişiliği ve hoşgörüsü ile çevrenin saygınlığını kazanmıştı. Son yılları devamlı hastalıkla geçti. Kalp yetersizliği rahatsızlığına bağlanan 69 yıllık yaşamı, 15.02.1962 günü sona erdi. Topkapı Mezarlığı'nda toprağa verildi, ardında dört çocuk ve unutulmayan bir isim bıraktı. Rahmetle anıyoruz.
- Anmelden, um Kommentare verfassen zu können